MEEVALLER
- Hollandse herders

Pentusuunnitelmat


Kesällä 2014 mahdollisesti pentue

Emänä tulee olemaan todennäköisesti Hupi, joka on myös D-pentueen emä.

"Hupi" Meevaller Amusant on oma harrastus- ja työkoirani.
Hupilla on täysin terveet silmät (GD 0/0), B/B-lonkat, terveet (0/0) kyynärpäät ja myös selkä on terve.
Hupi kilpailee agilityssä harvakseltaan, mutta on sillä 3-luokasta jo yksi 0-tuloskin. Se on tavallaan vilkas, mutta myös hyvin kuuliainen ja herkkä ohjaukselle.
Ulkomuodoltaan se on rodunomainen, ei mikään varsinainen näyttelytähti, vaikka onkin saavuttanut kansainvälisen muotovalion arvon (C.I.B.). Mitään vakavia ulkomuodollisia virheitä ei kuitenkaan ole, koska rodun erikoistumarit ovat yleensä arvioineet sen ERI:n arvoiseksi.
Luonteeltaan se on nimensä mukaisesti hauska koira, joka ei ota maailmaa kovin vakavasti. Tätä kuvastaa mm. se, että luonnetestissä se haastoi "kelkkaa" leikkiin. Se pitää kyllä vieraistakin ihmisistä, mutta ehkä siellä on aavistuksenomainen pidättyväisyys kuitenkin mukana. Tämä näkyy oikeastaan vain positiivisesti siinä, että se ei ota juurikaan häiriötä toisista koirista tai ihmisistä. Se on myös ehdottoman alustavarma. Vilkkaudestaan huolimatta se osaa tarvittaessa rauhoittua ja levätä missä tahansa.
Hupi on myös koulutettu ja lopputestit läpäissyt homekoira.

Pentueen isäksi olen ajatellut "Juippia" Joep. Juippi on tuotu Hollannista laajentamaan rodun ahdasta geenipoolia. Se on aktiivinen, vilkas koira, joka rakastaa nenän käyttöä. Juipilla on A-lonkat ja terveet silmät. Näyttelyissä se on käynyt harvakseltaan, mutta esim. Hollannin Euroopan voittaja-näyttelystä, erikoistuomarilta se sai ERI:n.

Yhdistelmästä toivon koiria, jotka ovat hyviä "nenän käytössä". Uskon, että näistä tulee myös agilityyn ja palveluskoiralajeihinkin sopivia.

Emän edellseen (Meevaller D) pentueeseen olen ollut kovin tyytyväinen!