MEEVALLER
- Hollandse herders

Kaikki pentueet

Alla olevassa taulukossa on lueteltuna kaikki kasvattini.

Kaksi ensimmäistä pentuetta ovat Nambygo-kennelin nimellä ja toteutettu siis yhteistyössä Hannu Viitasen kanssa. Pennut syntyivät kodissamme ja omina kasvatteinani niitä olen aina pitänyt. Pidän yhteistyötä kokeneen kasvattajan kanssa korkeassa arvossa ja siksi aloittelevana kasvattajana olin onnellinen tästä mahdollisuudesta. Kiitos Hannu!

Oman kennelnimen Meevaller sain vuonna 2006 ja seuraavat pentueet ovatkin sille rekisteröityjä

Meevaller C-pentue on taas yhteistyön tulosta. Pennut ovat syntyneet ja kasvaneet emänsä luona. Olen todella iloinen, että Heidi halusi Savalle pennut. Vaikka kaikki ei todellakaan mennyt kuin tanssi, niin hienoja koiria saatiin aikaiseksi!

Pentuja on harvoin ja harkitusti, vain noin joka toinen vuosi. Erityisesti pyrin kiinnittämään huomiota koirien luonteisiin ja terveyteen. Tavoitteena on saada aikaiseksi pentuja, joista kasvaa mukavia harrastuskoiria. Näinkin harvinaisessa rodussa ei hyviä uroksia välttämättä löydy aina läheltä. Niinpä astutusmatkat ovatkin usein suuntautuneet maamme rajojen ulkopuolelle.


Koiran nimeä klikkaamalla löydät tarkemmat tiedot jokaisesta koirasta ja sen myöhemmistä vaiheista, mm. koe-, terveys- ja näyttelytuloksia.


Click on name of the dog, you can find more information about this dog.


NAMBYGO F
 ♂ FAST FAUST 28.3.2002 FIN CH
HANSKI RUWE V.'T NOORDER ERF
FIN AGI CH, BH, INT CH
FIN & NO & RU CH
MAC ARROW'S LADY ANNA
 ♂ FASTWIN
 ♀ FLYING FINN
 ♀ FRAU FERNANDA
 ♀ FRAU FORTUNA
 ♀ FRAU FRANSISKA
NAMBYGO I
 ♂ IK BEN IDEFIX 5.4.2004 IPO 3
TWARRES V.'T PIRATENNEST
FIN AGI CH, BH, INT CH
FIN & NO & RU CH
MAC ARROW'S LADY ANNA
 ♂ IK BEN IGOR
 ♂ IK BEN INNO
 ♂ IK BEN IVAR
 ♀ INTELLIGENT INA
 ♀ INTERESSANT IDA
MEEVALLER A
 ♂ ADFUNDUM 3.12.2006 INT & NORD CH
KORAD
TJH(HV)
ROUGHRAGS FAUST
HK 3, BH
INT & NORD CH
FIN&DK&NO&RU&EE CH
NAMBYGO FRAU FORTUNA
 ♂ ALFREDJKWAK
 ♀ AMULET
 ♀ AMUSANT
 ♀ APPLAUS
 ♀ AUREOOL
 ♀ AVONDSTER
MEEVALLER B
 ♂ BLIKSEM 9.8.2009 RIO-INGO V.D. DREI EIDGENOSSEN HK 3, BH
INT & NORD CH
FIN&DK&NO&RU&EE CH
NAMBYGO FRAU FORTUNA
 ♀ BLONDINE-BODIEN
 ♂ BOEMAN
 ♀ BOLLEBOOSJE
 ♂ BOOSWICHT
MEEVALLER C
 ♀ CAATJE CHOCOLAATJE 19.11.2010 EK 3, HK 3, JK 2, BH
INT CH
FIN&SE&EE&LV CH
SUZI-DOG'S FIXED STAR
FIN CH
(agility 3lk)
NAMBYGO INTELLIGENT INA
 ♂ CHARMEUR STER
 ♀ CHECK DAT CHICK
 ♂ CONFLICT VAN CHAOS
 ♂ COOLER DAN COEN
MEEVALLER D
 ♂ DEUGNIET 27.6.2012 INT CH
VDH MVA MV-10 MV-11
(virkakoira)
TOXIC-HANNES V.D BOTHOF
INT CH
FI & LT CH
(homekoira)
MEEVALLER AMUSANT
 ♂ DOLBLIJ
 ♂ DREUMES
 ♂ DROPJE
 ♂ DUIVELTJE
 ♀ DOORNROOSJE


Nellan ensimmäinen pentue

Kahdessa ensimmäisessä pentueessa on emänä oma harrastuskoirani "Nella". Se oli taitava agility-koira, ensimmäinen karkeakarvainen hollanninpaimenkoira maailmassa, joka saavutti agilityvalion arvon.
F-pentueen isäksi olin alunperin kaavaillut vanhempaa, upeaa urosta, jonka olin nähnyt joitain vuosia aiemmin, kun se oli Suomessa astutuslainassa. Erinäisistä syistä päädyin kuitenkin käyttämään sen Suomessa asuvaa poikaa Hanki Ruwe v.'t Noorder Erf. Eikä valintaa ole tarvinnut katua.!
Seuraavan pentueen isäkaavailluissa päädyin hollantilaiseen nuoreen IPO-koiraan Twarres v.'t Piratennest. Ulkomuodollisesti näistä pennuista tuli upeita, vaikka isänsä ei ollut koskaan käynyt näyttelyssä. Luonteisiinkin olen pääsääntöisesti tyytyväinen, vaikka tuskin näistä kenelläkään olisi ollut ominaisuuksia suojeluun.

Onnin enesimmäinen Onnin toka

Seuraavissa kahdessa pentueessa oli emänä hakukoirani "Onni", joka on Nellan tytär ensimmäisestä pentueesta. Onni jäi yhtä tulosta vaille käyttövalion arvosta.
A-pentueen isäksi valitsin upean ruotsalaisen uroksen Roughrags Faust, jolla oli paljon meriittejä sekä koe- että ulkomuotopuolelta.
B-pentueen isä asui naapurikylässä, mutta se ei kyllä ollut valintaperuste. Olin aiemmin nähnyt sen luonnetestin ja pidin näkemästäni. Rio-Ingo v.d. Drei Eidgenossen oli aikanaan tuotu Sveitsistä Suomeen ja siitä lähtien olin ollut siitä kiinnostunut. Tässä pentueessa on ehkä eniten hajontaa koirien luonteissa.

Savan penntue Hupin pentue

C-pentueen emä oli "Sava", joka oli Nellan toisesta pentueesta. Sava oli myös loistava agility-koira.
Pentueen isäksi valiokoitui erinäisten vaiheiden jälkeen hieno, Suomessa syntynyt uros Suzi-Dog's Fixed Star . Uroksella oli vaikuttava määrä tuloksia sekä käyttö- että näyttöpuolelta.

D-pentueen emänä on homekoiraksi koulutettu koirani "Hupi". Hupi on Onnin tytär, sen ensimmäisestä pentuesta.
D-pentueen isä Toxic Hannes v.d. Bothof on todella vaikuttava ulkomuodollisesti, se on mm. maailmanvoittaja vuosilta 2010 ja 2011. Tämä ei kuitenkaan ollut syy valintaan. Olin tavannut sen v. 2010 Tanskassa ja pidin kovasti siitä. Suurin syy valintaan oli kuitenkin se, että koira on todellinen työkoira, joka toimii Frankfurtin lentokentällä räjähdysainekoirana!